Hej! Jag vet inte vad jag ska göra längre, vi har en dotter som i september fyller 1 år och då ska det väl bli kalas för henne. Men jag känner mig stressad och får ångest över det hela. Jag tycker det ska bli jättekul att ordna med kalas med min sida av släkten, inte för att det är mina släktingar, utan för att dom finns där och har alltid funnits där, både innan vi väntade barn, genom graviditeten och nu under året. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om min sambos släkt. Innan vi väntade barn så la dom noll energi på oss, dom gick ihop och sågs men vi var aldrig med eller bjudna. När min sambo presenterade mig för hans familj så gav dom noll intresse i mig eller det faktum att deras son äntligen träffat någon och flyttat ihop för att starta ett liv tillsammans. Åren gick och dom har aldrig brytt sig i att engagera sig i min sambos liv med mig eller i att lära känna mig. Men då det varit familjetillställningar så har dom behandlat mig som om vi skulle vara bästa vänner och ska kramas och ha sig, vilket jag avskyr. Jag gillar inte att kramas, vilket alla som känner mig vet och det faktum att min sambo berättat för dom hur jag är. När vi berättade att vi skulle få barn så tyckte dom det var roligt och blev jätteglada, men hörde noll ifrån dom nästan genom hela graviditeten. När vi väl fick vår dotter så blev dom såklart helt till sig och jätteglada och dom ville alla komma och träffa nytillskottet i familjen och hörde av sig. Vilket jag tyckte var jättejobbigt, för det kändes som att nu blev vi intressanta för vi fick barn och då kan man lägga tid på "oss". Men dom hälsade på en gång, sedan inget mer, träffades inte förrns på dopet. Där dom spelade så familjära inför min familj. Men tänkte samtidigt, ja men bättre sent än aldrig, även om jag tycker det är helt fel att börja bry sig och engagera sig pga ett barn. Saken hör är att efter dopet (3 månader gammal) så blev det som innan, dom slutade höra av sig å ville inte ses. Hans mamma har träffat vår dotter en gång på besök och en gång på dopet då. Hans pappa ett besök hos oss, en gång hos honom och så dopet. Hans systrar lika få gånger, hans far och morföräldrar likaså. Dom ringer inte ens eller skickar ett sms eller liknande för att kolla läget. För att ses. För att höra hur det går för vår dotter. Dom har börjat inse att hon föddes ju på hösten, hans pappa ringde och frågade när hon fyller år, hennes egen farfar vet inte ens när hon fyller år? Inte dom andra heller. Men samtidigt förväntar dom sig att dom ska få komma på kalas och låtsas bry sig för en dag, vilket jag tycker det känns som. Men det känns tungt och inte alls roligt. Hennes födelsedag ska vara en glädjens dag, men jag får ångest och känner mig jättestressad och mår dåligt ju närmare dagen kommer. Vi måste väl ordna kalasbjudning även för dom, men samtidigt känner jag att dom förtjänar inte det då dom inte vet någonting om henne, dom känner henne inte. Jag vill inte att vår dotter ska växa upp med att halva släkten bara bryr sig då det är högtider. Jag själv har haft en frånvarande pappa som endast hörde av sig då det var födelsedagar och sådant. Och det mådde jag inte alls bra över, man känner sig oviktig. Som tur är har vi bra kontakt nu och det är så jag vill att det ska vara med den sidan av släkten för min dotter. När hon nu har farmor, farfar, fastrar m.fl. som bor i närheten och lever. Hans syster som har två barn lägger hans föräldrar och andra syster och släktingar mycket tid på att träffa och dom hörs hela tiden, äter middagar, sover över, bara ses en snabbis m.m. Läggs upp bilder hela tiden på när dom umgås. Det gör inte saken bättre. Min sambo mår dåligt, jag mår dåligt och blir arg för dom behandlar min sambo som luft och ointressant då det läggs så extremt mycket tid på hans systrar men ingenting på honom och hans liv. Men det ligger hos dom, min sambo har pratat med dom om det här tidigare. Vad kan man göra? INTE bjuda in i hopp om ett uppvaknande?