Eftersom jag jobbar konstant natt så är jag hela tiden ledig längre perioder, allt från 4-9 dagar i sträck. Då sambon jobbar oregelbundand tider så faller det ofta att barnen knappt är på förskolan/går korta dagar. Det är helt fantastiskt att ha den möjligheten att vara så mycket med barnen. Men med äldsta dottern, som är väldigt social av sig, börjar jag se det mer som ett problem på senare tid. Jag känner inte att hon får den stimulans hon skulle behöva av att vara med mig och lillasyster. Hon har inga "speciella kompisar" på förskolan, för hon är knappt där. Frågar vi vilka hon leker med så blir det inte direkt något svar som förut då hon gick 15h. Hon älskar att vara på förskolan där hon får träffa folk och pyssla och ha sig. När vi är hemma långa perioder blir det inte så då inga är hemma. Lägg till att barnen blir sjuka, då blir det minst 2veckor hemma, ibland nästan 3 bara pga hur vi jobbar. Yngsta däremot har inte samma behov, hon kör sitt egna race och jag känner inte att hon har samma behov av det här sociala och träffa folk. Även om hon också älskar förskolan. Kan man få mer tid på förskolan? Eller kommer dom bara fortsätta använda samma argument om att "det går ju så bra fast det är långa perioder emellan". Jag menar såklart inte att hon ska gå 7-16 varje dag. Men kanske gå 2 korta dagar mina lediga veckor bara för att hon ska få miljöombyte och få sitt sociala som hon mår bra av. Eller är det helt enkelt så att det krävs mer än att vi som föräldrar ser en saknad?