Rädd att jag ska ha fått i mig listeria

Hej. Jag är gravid i skrivande stund vecka 5+6, igår var vi bortbjuden på middag och åt hjortkött, som endast var värmt till 58 grader. Tänkte inte något mer på det just då, men så idag skulle vi äta falukorv som hade förpackningsdatum 3 november och bäst före 20 december. Den hade några ljusa brun/grön/gula diffusa fläckar i sig, min sambo smakade och tyckte inte det smakade konstigt. Jag tänkte att det kanske var krydda? Fett? Vi stekte lite lagom och åt sedan. Sen började jag googla och började läsa en massa om listeriabakterier som verkar finnas i allt, särskilt kött och chark (antar att korven räknas till chark). Mår helt fruktansvärt dåligt över dels hjortköttet jag åt igår som bara var värmt till 58 grader och nu falukorven där. Hjortköttet hade varit fryst i 2 veckor innan. Kan jag ta ett prov för att kunna se om jag fått listeria? Äh fy jag mår så extremt dåligt av oro… känns som att gå på ett minfält, det sista jag vill är att göra fel 😭😓
4 svar