2 åring som plötligt blivit rädd för att bada/duscha

Hejsan! Jag har en 2 åring som helt plötsligt hatar att bada. Eller hon har väl egentligen blivit mera rädd för att bada. Helt från ingenstans.
Hon har verkligen Älskat att bada och leka med sina leksaker i vattnet. Greja med bubblor och älskat att ha såna badbomber som gör färg i vattnet.



När man sagt att det är baddag så har hon skinit som en sol och verkligen tjatat sig till att ” bada nu”.



Helt plötsligt för ungefär 2 månader sedan så har hon blivit rädd? När man har frågat om hon vill bada så har hon blivit glad och har brottom till badkaret. Men efter bara några få minuter i badkaret så får hon som panik och måste ut ur badkaret fort. och verkligen gallskriker i panik Och gråt.



Så har testat med en dusch utan bad då. Men samma där. Total panik. Försökt att leka med bebis docka i balja först så hon får tvätta och greja själv. Haft vatten lek med små båtar i balja och det är jätte kul Tycker hon. Men sen när man frågar om hon själv vill bada och samma visa.super glad först men sen några minuter total panik.
Ungen behöver ju liksom duscha och tvätta sig men jag vill ju inte tvinga henne till något som hon väldigt uppenbart är rädd för. Har såklart badat tillsammans med henne och hon har även fått se på när jag själv kliver i o bada för att se om hon blir lite peppad. Men nej. Panik bara.




Någon mer som har detta problem o känner igen sig? eller haft problem med detta? eller som kanske har tips på hur jag ska få henne lugn och visa att detta inte är farligt? Det är liksom ingenting som har hänt som skrämt henne heller. Det är som att detta kom under en natt bara.
2 svar