Jag väntar mitt första barn 5e juli 2021 och är så otroligt rädd för corona, både att få det själv (riskgrupp) samt att bebis skulle bli smittad. Jag skulle aldrig förlåta nån i min omgivning om bebis eller jag blev smittad, om än man bara blev lindrigt sjuk. Hur har ni ställt er, eller skulle ställa er till att låta anhöriga träffa nyfödd bebis i dagsläget? Visst är smittan på väg ner denna sommar och tack vare att så många vaccinerar sig så känns det inte lika tungt. Problemet är att jag tycker att vissa familjemedlemmar har släppt på restriktionerna helt och lever som innan pandemin. Man ska kramas, stryka mig på kinden och "har nyss varit hos den och den innan jag kom hit" och glömmer bort att man fortfarande kan sprida smittan vidare. Men kan man kräva något av familjerna vid besök av nyfödd, för att lugna mig och hålla corona på avstånd? Och vad isåfall? Kan man kräva att man bör ha begränsat sina sociala kontakter en vecka innan besök när bebis kommit? Kan man dra någon gräns att bara vaccinerade får hålla bebis, ovaccinerade får hålla med munskydd? Ska man bara vara utomhus, se men inte röra? Jag kommer att vilja att man hälsar på frisk och tvättar händerna innan besök. Men räcker det?