Hej. Jag har suttit i snart 2 dagar och försökt hitta information överallt men hittar inte riktigt svaret på min fråga. För att försöka göra en historia kort börjar jag med att säga, jag blev provanställd 6 månader i juni 2019 och sedan gick ja ner till 50% då jag kände att jag inte mådde bra (provade att va sjukskriven våren på förra jobbet med FK men fick ingen ersättning, så kom överens med nya chefen om 50%). Nu har jag fått andra arbetsuppgifter som jag absolut inte klarar av (då det är det enda som han kan erbjuda mig, och gått upp till 85% och är tillsvidare anställd. Men fick reda på i förra veckan att jag är gravid. Nu till min fråga, kan jag ta tjänstledigt för studier nu och sedan gå på mammaledighet? Kommer min inkomst grunda sig på studierna eller jobbet? Att studera känns som det enda alternativet då jag inte kan säga upp mig för den ekonomiska trygghetens skull. Eller hur ska jag göra? Hjälp!