Jag är i v.36 med barn nr 2. Jag har vart sjukskriven sedan v.31 pga foglossningen. Jag har mått oförskämt bra denna graviditet jämte mot min första som var helt fruktansvärd (Foglossning i ländrygg och ben den första graviditeten fr.v20) Men helt plötsligt började jag känna som ett tungt tryck nedåt i bäckenet. Vågade knappt gå på toa för att det kändes som att hela underlivet skulle vändas ut o in. Jag började få sammandragningar som gav med sig tryckningar som jag inte kunde kontrollera. Alltså kroppen började trycka/pusha vid sammandragningar, nästan som en krystvärk fast ändå inte. Vilket gav en stor påfrestning i bäckenet också. Jag var såklart orolig och tog upp detta med barnmorskan flera gånger och var även in på kontroll hos förlossningen. Men allt såg bra ut. Flera urinprover togs och dessa såg också bra ut. Allt tydde bara på foglossning och att muskulaturen kanske inte är helt återställd efter förra barnet. Sedan jag blev sjukskriven och är sängliggandes så har dessa tryckningar och sammandragningar lugnat sig markant. Men foglossningen som sitter i ljumskar/bäckenet har eskalerat totalt bara den senaste veckan. Jag har haft svårt att stå, gå och sitta och sköta vardagen sedan jag blev sjukskriven. Men värme har underlättat. Värmekudde, varma bad eller en dusch. Idag finns det ingenting som hjälper. Värmekudde gör ingenting, jag kommer inte ner i badkaret längre, jag klarar knappt av att stå i duschen och har fått ställa in en stol så jag åtminstone kan duscha håret. Jag hänger på allt runtomkring mig, jag har kryckor och en rullvagn som hjälp att ta mig från sängen och på toa o köket här hemma. Men alltså jag orkar inte mera nu. Min energi är som bortblåst och på detta så har jag en dotter på snart 2 år som jag knappt kan närvara med. Det känns fruktansvärt. Vad sjutton gör jag? Det verkar inte finnas någon som helst hjälp för att underlätta detta från BVC eller vård etc. Inte i min stad iallafall. Och hur ska jag stå ut med denna smärta. Vad sjutton gjorde ni andra med denna foglossning i ljumskar/bäcken. För nu ligger jag bara o grinar igenom dagar och nätter pga smärta och helt tom på energi. Alla tips och erfarenheter mottages!