Jag tror att min son har autism..precis fyllt 1 år. Han pekar inte, kollar sällan om jag pekar, vinkar inte. Han lyssnar sällan när man säger Hans namn, är vi tex ute och han är en bit bort och jag ropar brukar han oftast stanna och vända sig men är jag 1 meter ifrån får man oftast ingen kontakt förens man sagt hans namn typ 10 gånger. Han tycker det är kul med nya personer, är vi tex i affären ler han stort mot tex kassörskan och håller kontakt länge, charmar :) Som nyfödd var han väldigt krävande, ofta missnöjd, magproblem och stort närhetsbehov, han sov på mitt bröst första 2 månaderna.. Han har skelat sedan födseln, ska få glasögon. Han älskar att vara ute och bara gå runt, sitta i gräset och greja med löv och stenar. Inne springer han oftast fram och tillbaka mellan rummet, hittar någon leksak på vägen han grejar med några sekunder osv. Jag hade tänkt försöka vänta tills han börjat på förskolan efter sommaren men jag kan bara inte släppa det.. Kan: Titt ut Säga mamma, pappa och sagt hej några gånger Går (sedan 10,5 mån) Ger mig en sak jag ber om att få (om han har den i handen, förstår inte tex hämta bollen) Äta med sked Ge ögonkontakt High five 🖐️ Kan bygga 1-2 klossar men verkar inte intresserad av det, känns som att han blir tvingad. Kan inte: Peka Lyssna när man säger Hans namn Vinka (sett försök till det enstaka gånger) Klappa händerna (kan slå två klossar mot varandra) "Vart är" tex lampan eller magen, ointresserad när jag försöker visa.