Hej! Min 1 åring blev 1 nu den 10 september och har nu börjat sin inskolning( samma dagis som sin äldre bror på 2,5 år) Min yngsta han kryper fortfarande visst har han tagit sina första steg och ställer sig upp går några steg och sen sätter sig och kryper. Jag är nu så orolig och har ångest och känner det är för tidigt för han, han tycker det är kul på dagiset och är otroligt nyfiken och vill uppräcka nya saker hemma som på dagis. Men på dagis gården finns sandlådan och den är ju rolig att smaka på tycker han och på gården finns massa små sten. Jag är orolig han ska äta sand eller små sten. Sen berätta hans far i dag att på mellisen så serverade dom yoghurt med havre kuddar. Sonen har vara fått 6 framtänder än och kan inte tugga så bra än så han satte havre kudden i halsen, den fastna så han fick inte luft och hans far fick göra heimlich (stavning?) vi har punkterat nu hur viktigt det är hans mat blir mer finfördelad och han sätter lätt i halsen och kan inte äta äpple päron etc. Hans äldre bror va 1,1 år när han skolades in och det gick bra han fick banan på frukt stunden i stället för äpple och de hade müsli i yoghurten och allt gick bra med han. Men hur kan man servera havre kuddar till 1 åringar? Våran son är minst på avdelningen och dom är 3 pedagoger på 13 barn. Man märker personalen har fullt upp med alla barn. Jag har sån ångest för jag känner att jag tycker att han är inte redo än även om han ny är nyfiken och tycker det verkar jätte kul på dagis så är jag då orolig att han ska sätta i halsen att något ska hända han. Vi har inte möjlighet rent ekonomiskt jag är hemma mer och sen är mina dagar slut nu och pappa har inte möjlighet att ta pappa ledigt pga hans jobb för han kan ej gå ledigt fören om 2 månader. Jag har sån ångest känner mig så dålig sim mamma och vet inre vad jag ska göra. Har varit hemma med båda barnen har inget jobb att gå tbx till då jag fick gå från mitt senaste pga jag blev gravid. Så våran ekonomi har varit ansträngd lång tid nu. Då jätte jobbig sits. Men jag är glad att sonen verkar tycka insyn nya miljö. Men nu till frågan är det någon mer som skolat in sina barn precis när de fyllt 1 och hur har de gått ? Har d krupit och hur har det gått med maten och stoppa saker i mun som ex sten och sand? Tacksam för era svar och erfarenheter