Jag är nyfiken på att höra vad ni andra föräldrarlediga som studerar har erfarenhet av. Jag har en tjej på 2,5 år som går på förskola 15h/ vecka eftersom att jag är föräldraledig med hennes lillebror som är fyra månader. Jag hade tänkt att börja studera en kortare utbildning där man själv bestämmer start-och slutdatum samt studietakt. Jag frågade förskolan om dottern kunde vara på förskolan två timmar till per dag eftersom att jag uppskattade att det är ungefär så mycket tid jag kommer att behöva plugga. Jag fick då till svar att jag endast får utöka hennes tid om jag studerar mer än 50%. Annars bör man kunna genomföra studier på de 15h man redan har. Om jag tänker rätt så skulle någon med riktigt bra ekonomi kunna strunta i att ta ut en enda föräldrardag, benämna sig själv som studerande och samtidigt "passa på att ta hand om ett bebis" . Istället för tvärtom, vara föräldraledig och passa på att studera. Barnen kräver ju lika mycket omvårdnad oavsett hur många föräldrardagar man plockar ut. Skulle som sagt vara intressant att höra andras erfarenheter. 🙂