Min fru har förvandlats till ett fullständigt kontroll-freak och undrar om någon annan varit med om liknande och hur ni kom ur det. Jag är föräldraledig och tar hand om bebis 24h om dagen. Men dagen börjar med att mamma väljer kläder - jag får absolut inte göra det. Hon bestämmer när, vad och hur mycket bebis ska äta. Jag sköter all matning, men kan inte styra något. Om jag ser att bebis är mätt måste jag få godkänt av mamma först. Och då måste vi först pröva flera gånger till fast att bebis absolut inte vill ha mer mat. Skulle mamma inte vara inne så måste jag rapportera exakt när och hur mycket bebis åt. Jag la upp ett mat-schema för bebis som BVC tycket var bra, men mamma ogillade det och saboterade det. Nu tvingar vi i bebis mat nästa varje timme hela dagen "eftersom hon åt så lite förra gången". Jag måste också lägga upp ett schema vilka aktiviteter jag och bebis ska göra under dagen. Jag sköter som sagt bebis 100% men mamma går hela tiden bredvid och kritiserar eller säger till vad jag ska göra. Tex "ta på mössa" varje gång vi går ut eller "Tvätta rumpan" varje gång jag byter blöja. Och då menar jag varje gång, dvs typ 20 gånger om dagen. Som ni förstår har all glädje med att vara föräldraledig har helt gått i kras av det här. Jag och bebis har det jättebra ihop, det är bara det att mamma inte klarar att släppa kontrollen. Vad göra?