Hej alla! Helt färsk här, plussade i förrgår och väntar mitt första barn. Jag är så lycklig! Saken är den att jag befinner mig i Portugal, och ska vara här i några veckor till, och jag har ingen aning om vad jag törs äta! Började läsa lite om vad man ska och inte ska äta, och hjälp, jag har ju ätit en massa junk för bebisen. Dessutom har ju inte all mat samma standard här som i Sverige, ur hälsosynpunkt. Är det någon som har tips? Eller recept på bra gravidmat som innehåller ingredienser som liksom inte bara finns i Sverige? Tack på förhand!
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Ah, tack för tankar och råd! Självklart, det föds nog ungar här hela tiden! :) Det var mest när jag började läsa alla dessa listor som jag freakade litegrann. Det här med pastöriserade mjölkprodukter, så det kanske jag kan strunta i helt och hållet tills jag kommer hem igen. Smart att skala frukten om man vill slippa kranvattnet, det hade jag inte tänkt på ens! Imorgon går jag och köper lite käk och sen ska jag försöka chilla. :)
Undvik mögelostar, rökt kött(parmaskinka och dyligt), rött kött och sushi. Kött skall vara genomstekt!
En bra grundregel är att äta så färskt, fräscht och vällagat som möjligt. Jag förstod det så att du hittat dessa listor över saker att undvika, så jag upprepar inte det här. Men väl tillagat kött och fisk är ju bra, likaså olika sorters tillagade grönsaker och rotfrukter. Jag vet inte mycket om maten eller matstandarden i Portugal. Risken för olika smittor som listeria ökar med lång förvaringstid och dålig livsmedelshygien. Frukt som du skalar är bra, sköljd frukt och råa, sköljda grönsaker beror ju på vattenkvalitén.