Jag var inne på bvc, utan min dotter, för att boka tid för 18-månaderskontrollen. Då sa sköterskan att det ska göras en koll av vad barnet kan. Besöket kommer ta 45-60 min. Jag sa direkt att min dotter inte kommer visa nånting när hon är där, för hon är sån. "Ja men, vissa barn behöver en kvart för att värma upp, och om inte jag anser att jag ser vad hon kan så bokar vi bara en ny tid!" svarade hon då. En kvart?? Min dotter behöver MINST en timme ihop med andra innan hon blivit varm i kläderna. Vi vet att hon är jätteduktig, hon kan peka ut i princip allting i vissa bilderböcker, hon hämtar rätt leksak när vi ber henne, hon förstår enkla "kommandon" osv, men hon gör inget av detta när det är någon annan än mig och min man med! Hur gör man? Kan man helt seriöst ta med filmbevis till bvc och visa vad hon faktiskt kan?? För annars får hon nog ha en stående bokning på oss hela vintern om hon nödvändigtvis måste se med egna ögon!