Jag funderar på om det är okej att äta chipsen som heter Sour Cream paprika från OLW? Ingredienserna: Potatis, solrosolja, kryddblandning (salt, paprika, socker, vasslepulver (från mjölk), spansk paprika, mjölksocker, mjölkprotein, jästextrakt, surhetsreglerande medel (mjölksyra, citronsyra), tomat, persilja, kruddextrat (paprika), arom). Tänker angående mjölken om den är pastöriserad också? Sen undrar jag om det är farligt att äta gräddfil som har kort datum, alltså som går ut imorgon (den 23 januari) Sen vilken dipp påse är bra? Har Ranch och Sweet chili pulver dipp från OLW är de okej?
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Vasslepulver och mjölkpulver är ok att äta som gravid (finns info om man googlar på det tex från Livsmedelsverket) 😊 Dippar är inte min grej, men jag åt creme fraiche till mycket i/på mat 😊 Däremot skulle jag se till att det är bra datum på allt sånt som man inte tillagar. Gräddfilen är väl gjord på pastöriserad mjölk med? Ska vara lugnt då enligt info jag hittat men dubbelkolla gärna 😊
Sök alltid på Livsmedelsverket om du är osäker, men finns inga rekommendationer kring att undvika chips eller dipp eller gräddfil. Allt som ska undvikas går att läsa om på Livsmedelsverket.