Jag känner mig bara så trött just nu på min äldstas förskolepedagoger. Idag när vi hämtade så påpekade den ena pedagogen att mitt barn idag hade gömt sig undan pedagogerna (som jag förstod det i situationer när dem ska gå iväg) och igår när dem hade varit ute i skogen så hade hon gömt sig utan att avge ett ljud. I höstas sa samma pedagog att mitt barn hade (tillsammans med en kompis som blev namngiven trots sekressregler) ritat på väggarna och tagit bort kludd som fanns bakom täckningarna. Dessa två tillfällen som skett under 2 månaders period, och när pedagogen berättade om dessa tillfällen så ville hen försäkra sig om att vi säger samma sak hemma, att vi inte tillåter vårt barn rita på väggarna hemma, och att vi säger till henne att hon inte får springa iväg och gömma sig och inte berätta var hon är. Jag blir upprörd av flera orsaker. 1) den låga tanken de har om oss att vi tex skulle tillåta vårt barn rita på väggen?? 2) och om vi skulle tillåta hen göra det, det är väl isf vårt beslut och förskolepersonalen får sätta upp egna regler som dem får försöka få barnen att följa. Pedagogen vill att vi ska samarbeta. Och absolut, jag vill samarbeta, dock har dem valt i vissa frågor köra sin egen väg trots dem känt till våra önskningar och värderingar. Och det kan väl knappast bara vara vår 3 åring som busar och gömmer sig eller som busar på förskolan genom att exempelvis rita på väggen?? Det är ett litet barn. Den samma pedagogen halvdrog mitt barn också i höstas bara för att hon busade och inte kom till ”sko-rummet” och jag sa då till pedagogen att hen är där och jag inte får gå in pga corona, då gick pedagogen, tog i henne i armen och halvt drog henne/gick med bestämda steg mot mig. Det som också gör att hela situationen känns jobbig är känslan av att ena pedagogen inte gillar vårt barn. Personlighetsmässigt är dem olika och vårt barn är väldigt energisk, har stundvis svårt att sitta stilla och lyssna och en behöver ibland säga 5 gånger innan hen lyssnar. Återigen som vilket ’normalt’ barn som helst? Hen gav en bild av vårt barn med ”livlig fantasi, och ibland behöver man upprepa hens namn innan hon ger respons, hon seglar iväg” medan den andra pedagogen (som vi dessutom sett tydligt att hen gillar vårt barn) beskrev vårt barn som ”glatt, väldigt energiskt, gillar att styra i leken etc”. Vad ska jag göra? Det är inte roligt att lämna mitt barn på förskolan där jag har känslan av att ena pedagogen tycker hon är ’mindre smart/duktig’. Vet inte exakt hur jag ska formulera känslan, gillar inte att skriva ut de orden. Jag funderar på att skriva ett mejl till alla 3 pedagoger samt rektorn gällande detta. Jag vill att vi ska kunna samarbeta, att det ska synka, för våra barns skull. Men det skär sig och jag blir så ledsen. Ledsen att känna att