Jag själv har fött tre barn vaginalt, mina första två graviditeter och förlossningar gick som en dans på rosor från plus på stickan tills bebis var ute. Den tredje graviditeten hade jag lite problem med foglossning men inget mer och förlossningen där med gick jätte bra. Tre fantastiska förlossningar utan bristningar, stygn och andra problem. Men om jag skulle bli gravid igen så skulle jag verkligen vela ha ett kejsarsnitt. Trots att jag hade den turen med fantastiska förlossningar, jag vill ha fler barn men tanken på en förlossning. Jag får riktig panik. Jag vill inte. Hade varit bra om man kunde betala för ett kejsarsnitt som man kan utomlands. Jag önskar att så som kvinnan har den rättigheten över sin kropp när det kommer till en abort, att hon ska ha rättighet och bestämma hur hon vill föda. Eller kanske konstig jämförelse, men hoppas ni förstår vad jag menar. Dom som tex har medicinska skäl för kejsarsnitt ska få det gratis och sen dom som väljer det själv som tex jag, vill helt enkelt bara inte föda vaginalt, så ska jag kunna betala för ett kejsarsnitt.. Sen vetttt jag att det är ett stort ingrepp och att kropp och sånt återhämtar sig lättare snabbare om man föder vaginalt men om man vet allt detta och ändå vill. Så tycker jag man ska kunna få det utan att behöva tjata sig till ett kejsarsnitt och kanske inte ens få det.