Hej! Dottern blir 7 veckor idag. Jag och sambon är överens om att vi vill ha ett barn till, relativt snart. Jag är 28, han 29, och vi ville egentligen vara klar med barn innan vi fyllt 30 men det känns lite svårt. Vi är dock inte helt på samma plan angående hur snabbt vi ska försöka igen. Har PCOS i grunden och vi har haft oskyddat sex sen december 2018 när jag tog ut spiralen. Vi började dock inte aktivt försöka då, utan körde lite på pull-outmetod och tänkte "händer det så händer det" Blev gravid i november -20, men fick missfall tidigt. Sen blev jag gravid igen ett år senare. Alltså har det gått lite segt att bli gravid. Kan ha haft att göra med min övervikt som jag kämpat med och nu börjat få bukt på. Missfallet var inte en planerar graviditet. Graviditeten där jag plussade i Dec -21 (som resulterade i dottern) skedde 3 månader efter att jag började tempa BBT för att försöka hitta ägglossning och aktivt försöka bli gravid) Jag vill egentligen avvakta med att bli gravid igen tills dottern är kanske 9-12 månader, men det känns så onödigt att börja skydda sig bara för några månader. Men jag är jätterädd att bli gravid direkt igen. Vi har bara haft sex 1 gång sen förlossningen, körde då med kondom. Vi vill dock inte använda det då sexet för oss båda blir så mycket sämre. Jag helammar dottern, och jag vill hinna njuta av att ge henne min fulla uppmärksamhet innan jag blir gravid igen. Ska ju i nuläget vara hemma 12 månader med henne och vill ju försöka amma det året iallafall. Är också orolig hur det funkar med amningen om man skulle bli gravid igen. Jag har försökt prata med sambon angående hur jag känner angående detta men han fattar riktigt hur jag känner. Hur ska jag tänka? Hur stor är risken att bli gravid snabbt igen?