ni som är duktiga på att baka och pyssla, hur gör man när man ska göra chokladfigurer? Jag har köpt en solikonform som jag tänkte använda, men är det bara att smälta blockchoklad och hälla i? Eller bör man använda någon annan choklad, som är bättre lämpad? Jag är inte intresserad av att köpa svindyr choklad men vill samtidigt inte ha dåliga/äckliga figurer.. Har bara en liten form, men täntke göra fler figurer, så får ju göra de i felra omgångar, men kan jag smälta allt samtidigt oich sedan varmhålla eller måste chokladen smältas och hällas upp meddetsamma? Hur gör ni?
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
har gjort en bebis, den andra är i formen nu :) hade ingen vispgrädde så det är utan det, men har iaf försökt tempera chokladen!
som sagt, har bara en form, kan man göra en stor sats för att värma det som behövs för en figur?
*puff*
Det träliga är ju att jag har bara en form, men önska göra typ 40 bitar.. Så det kommer ju att ta tid, helst vill jag ju kunna smälta iordning all choklad vid ett tillfälle och sedan bara göra figuren.. Med chokladmassa ska man kunna göra det, men om man bara tempererar chokladen måste man väl smälta om den hela tiden?
Jag har googlat fram att man kan göra chokladmassa, smälta choklad och blanda med honung... Nån som vet om/hur det funkar? Är det inte väldigt bökigt att temperera chokald? Blir det lika gott med blockchokald?
är det ingen som håller på med chokladmassa eller tårtdekorationer??
Den här formen blir det väldigt små figurer av så de blir "helgjutna" så att säga :)
Så många frågor...