De där med sushi och att va på smällen

Hej, jag är nu gravid med mitt andra barn. När jag väntade mitt första barn fick jag höra att det var big NO NO på att äta sushi under graviditeten och gjorde alltså inte detta. Nu har jag fått höra att de är helt safe att äta de så länge den är färsk och nygjord men att man ska välja bort de fisk sorter som står på Livsmedelsverkets hemsida, exempelvis svärdfisk för de innehåller för mycket kvicksilver. De jag inte förstår är att när man äter sushi så blandar man ju och äter flera olika sorter? Man äter ju kanske bara en endaste liten plutte bit svärdfisk, innehåller den lilla biten alltså för mycket kvicksilver? Borde inte de i så fall va livsfarligt att äta svärfisk även i icke-gravid tillstånd? Allt annat på sushi ska tydligen va okej att äta, står på Livsmedelsverkets hemsida att man inte ska äta algprodukter men de är tydligen inte sushi alger de menar utan kosttillskott. Vad tycker ni om sushiätande under graviditeten? Äter ni vanlig sushi eller väljer ni bort vissa fisksorter? Eller äter ni inte sushi alls?
6 svar