Hej på er! Jag vet inte riktigt hur jag ska börja men jag försöker ändå. Det är såhär att jag som ensam kvinna ska påbörja assisterad befruktning på klinik väldigt snart. Just nu är jag sjukskriven sen länge, jag har sjukpenning i särskilda fall. Jag undrar vilka ersättningar jag borde söka, då jag redan nu inser att det är tufft ekonomiskt, jag har lägsta ersättningen ca 3700 i månaden utöver mitt boendetillägg. Anledningen till att jag har vänt mig till en klinik är för att jag inte är redo att vara med en man eller ha ett förhållande pga upplevelser tidigare i barndomen och ungdomen. Tiden går och som kvinna tickar det biologiska uret, jag har alltid velat ha barn. Vilka ersättningar kan jag ha rätt till från försäkringskassan? Finns det något försäkring jag kan teckna såhär innan jag blivit gravid som kan gälla när jag fått barn? Jag är i det allra första stadiet där jag gjort undersökningar, blodprover och väntar nu enbart på resultaten för att få min konsultation. Jag vill vara så förberedd jag kan vara. Är det smartast att ta ut föräldrapenning eller kan man fortsätta ha sin sjukpenning även när jag fött barn? Har jag rätt till barnbidrag och underhållsstöd när där inte finns en pappa, då jag gör detta på klinik? Så många frågor, men jag tror vi startar såhär, så jag kan få lite kött på benen. Nödvändig information är kanske också att jag inte haft mer än nåt strö-jobb / tim-jobb innan jag blev sjukskriven så jag har ingen lön att utgå ifrån.