Hej, jag är gravid i vecka 39, har i säkert 3 veckor haft mensvärk och förvärkar men inte så pass att jag åkt in till förlossningen men ändå vakna nätter och smärtsamma. Igår började jag blöda och ringde förlossningen och dom sa att de lät som livmodertappen börjat mjukas upp/öppnat sig lite, tänkte inte mer på de, idag hade jag bm-besök och hon frågade då om jag ville att hon skulle kolla om jag eventuellt öppnat mig, förklarade vad hon skulle göra och förklarade om jag var öppen om jag ville ha hinnsvepning och såklart ville jag ha hinnsvepning om jag var öppen. Jag var öppen 2cm, tappen var 1/2cm kvar , hans huvud ligger ända mot tappen/öppningen så han ligger så långt ner de går ochtappen är mjuk så hon gjorde hinnsvepning och det kom blod precis som de ska göra och nu har jag kraftiga mensvärk. Självklart superglad att de hänt så mycket då hon sa att bli inte besviken om tappen är bakåt och inte börjat vända sig/är mogen för man vet aldrig de är så olika hur kroppen fungerar. Så nu till min fråga: ni förfäder skor som fött har ni fått hinnsvepning och hjälpte det er något/kom förlossningen igång tidigare och om den gjorde de får ni gärna berätta när ni gjorde hinnsvepning, när kände ni av värkar, vattenavgång eller liknande, hur länge var ni hemma, när åkte ni in till förlossningen och när födde ni? 😄 #taggadtjej