Jag och min sambo är gravida och har börjat diskutera lite kring nätter & sömn och har väldigt olika bilder av det hela. Jag är fullständigt inställd på att få sova mindre men min sambo förväntar sig att kunna sova 8 timmar per dygn. Antingen i ett annat rum än mig och bebisen vissa nätter så att jag får allt, eller 1 timmes tupplur på kvällen när han kommer hem från jobbet de nätter han hjälper till. Det oroar och stressar mig att han har ett så stort sömnbehov och inte ser någon annan lösning än att han får sova ikapp vid när han kommer hem. Jag misstänker att efter en heldag hemma med bebis vill jag ha hjälp & avlastning. Inte en sambo som går och lägger sig. Och Jag vill förbereda honom på att sova så mycket per dygn kommer vara omöjligt med en nyfödd bebis - istället för att han får en chock sen - men han lyssnar inte riktigt på det örat. Så tar gärna in lite exempel - hur sover ni om nätterna, lyckas ni få 8 timmar per dygn var i genomsnitt? Har någon haft samma utmaningar med ett stort sömnbehov? Själv har jag alltid sovit dåligt så är på något vänster van att vara trött men han klarar verkligen inte av trötthet.