Hej! Måste skriva av mig kring detta och höra om det är fler som varit med om samma sak. Vi blev erbjudna att göra KUB i vecka 12 vilket vi ville. På KUB-ultraljudet konstaterade barnmorskan att mätningarna för KUB inte gick att göra pga min livmoder ”lutade” och att det då blev svårt för henne att se. Vi blev erbjudna en ny tid för KUB, i hopp om att min livmoder ”vecklat upp sig”. Men även under den nya tiden var det svårt att se/göra mätningar. Ingenting tydde på något dåligt, men vi blev ändå erbjudna NIPT. Jag gjorde NIPT, väntade i två veckor på resultat och blev sen uppringd av barnmorskan som sa att dom inte kunnat utläsa något resultat pga låga fetala fraktioner (återigen, ingenting negativt.. utan bara svårt att se). Fick komma tillbaka och ta ett nytt blodprov och har nu väntat på mitt provsvar i över 14 dagar. Jag är nu inne i vecka 17+1 och börjar bli orolig att jag inte kommer få något svar alls innan vecka 18. Jag är jättetacksam att vi ens blev erbjudna KUB och NIPT, och som sagt ingenting tyder på att vi skulle få ett dåligt resultat.. men processen att ens få en indikation på att barnet är friskt har varit mycket tålamodsprövande och oroligt. Om någon varit med om liknande, svara gärna på tråden!!