Vilken gröt har ni försiktigt börja vänja er lilla med? Jag har kollat på Risgröt och Mild Havregröt. Vår plutt är känslig i magen.
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Vilken gröt har ni försiktigt börja vänja er lilla med? Jag har kollat på Risgröt och Mild Havregröt. Vår plutt är känslig i magen.
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Vårt problem var att efter hon väl började tycka om gröt började hon rata ersättningen så på BVC:s inrådan skulle vi börja ge henne en portion gröt/dag så nu äter hon det med lite katrinplommon på för magens skull.
Tack ChildOfJune! Ingen majs till att börja med. Och självklart oerhört små små mängder när man börjar vänja den lilla magen. Här har vi ingen brådska med maten. Vill absolut inte att den lilla magen ska få mer ont!
Verkar som om många tror att barnen ska kunna äta en hel portion av något sen någon vecka senare (syftar inte på TS). Men det är verkligen små smakportioner från tidigast 4 månader, men innan 6 månader ska ingen annan mat konkurrera ut måltider med bröstmjölk/ersättning. Hnoss, jag skulle vara försiktig med majs dock, då det på många (men inte alla) har stoppande effekt, och er lille har haft nog med magont :-)
Tack! Då blir det till att vänta med gröt och sakta sakta introducera små smakisar av vanlig mat som potatis, palsternacka, majs odyl. istället!
Vi började med Sempers milda havregröt vid 4 månader och det gick bra trots känslig mage. Nu är hon 5 1/2 mån o äter en portion gröt om dagen!
Tack för info ElinVS! Då ska vi vänta med gröten till 5 mån eller senare....
Vi började med mild havregröt och sonen har älskat det från första stund! Han hade också lite känslig mage. Ta det jätte försiktigt, lycka till :):)
Vårt äldsta barn började med semper risgröt, då var han fem månader. Stortjejen minns jag inte vilken gröt vi testade först, men hon var måttligt intresserad. Lilltjejen fick hemlagad havregröt först. Hon fick smakisar från fyra månader, men var fem-sex månader innan hon smakade gröt. Det som är värt att tänka på, är att genomsnittsbebisen kan bryta ner stärkelse på ett bra sätt, först vid fem månaders ålder. Innan dess saknas det ensym i saliven som behövs för detta. Stärkelserik mat, som ju gröt är, kan innan dess ge magknip. Små smakportioner klarar de flesta bebisar av ändå. Men om en fyramånaders bebis har känslig mage, kanske det är bättre att vänta lite till med gröt? Sen är det ju det här med gluten. Om man ammar och planerar att sluta amma helt inom de närmaste månaderna, är det klokt att välja gröt som innehåller gluten, då det ska vara skonsammast för barnet att vänja sig med gluten medan det fortfarande ammas. Tänker man fortsätta amma ett tag till, eller om man inte ammar alls, är det ingen brådska med glutenintroduktionen och man kan lika gärna ge risgröt.