Jag har haft en utdragen latensfas (hållt på i snart 6 dygn) och varit på förlossningen för sovdos ett par gånger. Jag är omföderska i v.37+2. Mitt -18 barn kom i 37+3 om det har någon betydelse. Jag var hos bm igår och då föreslog hon att vi skulle testa en hinnsvepning För att se om det fick någon effekt då hon efter undersökningen sa att jag var mogen för det. Tapp 1.5cm lång och mjuk som smör (Barnmorskans egna ord 😂) öppen ca2cm. Nu inatt vaknade jag av stark mensvärk. Min förra förlossning startade med spontan vattenavgång och sen kom dom riktiga värkarna nästan direkt. Det är 4 år sedan så jag minns inte riktigt hur dom kändes, mer än att jag hade sjukt ont i ryggen. Det jag har nu är inte värkar (tror jag?) utan jag känner igen det från tidigare då jag också vaknat med sån mensvärk att jag håller på att gå av på mitten (latensfasen). Jag har dock läst att det är vanligt med mensvärk som biverkning vid just hinnsvepning, men att den ofta avtar. Vad har ni som gjort en hinnsvepning för erfarenheter? - för er som den tog på, hur var förloppet? - för er den inte tog på, hur var erat förlopp?