Hej, Att planera föräldrarledighet /penning är en djungel behöver jag lite hjälp. Jag har BF 27 April 2022 och måste snart lämna in när och hur länge jag ska vara ledig från jobb. - när borde man gå på ledighet? Jag tänker 2 veckor innan, men många säger att man är trött och att 4 veckor är bättre, men går jag över tiden (vilket är vanligast), så känns 4 veckor mycket. - I April är det också påsk med röda dagar, kan jag ta ut semester fram till 27 April? Eller tar man endast semesterdagar innan bebisen är född? Ändras det isåfall och blir föräldrardagar? Ska man själv då ändra det på jobbet och FK? - Om jag väljer att ta föräldrapenning, ska jag ta ut det på de röda dagarna? - med andra ord, hur gör jag för att få ut så mycket lön /pengar som möjligt i April? - Kan man lämna sitt barn i ca 10 timmar 2 gånger i veckan (hos den andra föräldren såklart) när hen är 7-8 månader, förutsatt att man inte ammar. Eller är det för tidigt att börja jobba då? vad är din erfarenhet?