Min dotter är 6 månader och både jag och min sambo upplever att hon är totalt ointresserad av mat. Vi erbjuder henne mat flera ggr/dag. När vi äter lunch och middag etc. så erbjuds hon också smakportioner. Vi prövar med gröt varje kväll. Vi är glada om vi får i henne en tesked mat om dagen. BVC sa att vi skulle vara konsekventa med tider, vilket vi är. Jag har prövat blanda ut det mesta av maten med bröstmjölk, men det går inte ner i alla fall. Det händer att hon gapar stort, men när hon känner maten i munnen, spottar hon ut. Ibland ser jag tydligt att hon inte verkar gilla smak/konsistens, då gör hon grimaser. Det är inte så att hon gråter, utan hon spottar konsekvent ut maten. Jag slutar att mata. Det verkar helt enkelt som det är bröstet som gäller... Kan lägga till att när hon var ca 4 1/2 månad var hon intresserad av mat på ett helt annat sätt när jag introducerade smakportioner. Hon kunde äta en hel portion gröt på kvällen. Jag vet inte om det kan ha ett samband med att hon har fått två tänder? Hur "stressad" ska jag vara över att hon måste börja äta? Måste hon äta ngt mål mat över huvud taget? En sköterska på BVC sa att det är bra om hon får i sig gröt varje dag, eftersom den är berikad med järn, att järndepån barnet har efter förlossningen försvinner efter sex månader...och det känns ju inte bra!!! Som sagt, vi är glada om vi får i henne en tesked om dagen...Är det någon som har nåt att säga? Jag känner mig superstressad över detta och känner mig som en dålig mamma som inte kan få min dotter att känna matglädje.