Min sambo jobbar heltid och jag är arbetssökande. Därför går våra barn bara på förskolan 15h / vecka. Jag har en kronisk sjukdom och blir nästan alltid sjuk och sängliggandes när barnen tar hem smittor från förskolan. Vårat stora bekymmer när det inträffar är att min sambo endast kan arbeta de 15 timmar som barnen är på förskolan. Resten av arbetsveckans tid måste han vara hemma och ta hand om barnen eftersom att jag är för dålig. Jag har fått veta att de barn där båda föräldrarna arbetar får ändra sina scheman med kort varsel. Dvs om mamman ska hämta ett barn kl. 15 en dag, men blir sjuk, så får barnet stanna till kl. 17 när pappan har slutat jobba. Detta gäller tydligen inte oss eftersom att våra barn inte har rätt till mer än 15 h / vecka. För mig känns det helt ologiskt. Min sambo förlorar en massa arbetstid, det påverkar hans arbetsgivare och försäkringskassan ska betala ut vab. Dessutom känner jag konstant att det hänger på mig om vardagshjulet snurrar eller ej. Hur fungerar det på era förskolor?