Hej vi har ett par små här som älskar pannkakor. Men vi tänkte höra om ni har nåt tips på hur man kan få de mer mättande och mer matiga? Fick veta att barnens förskola brukar ha i välling i seten för att de ska bli mer nyttiga och mättande men det måste ju smaka apa eller? Vad har ni för tips? Idag fick de Pannkakor med Vaniljglass och hemgjord hallon sylt till Lunch och det var då jag kom på att man måste kunna göra de mer matiga.
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Du kan blanda ägg och banan även utan mjöl, och de smakat jätte gott!
I med en halv burk keso och 1-2 extra ägg. Ger ingen smakskillnad men mer protein.
mosa ner Banan i smeten./ riva ner äpple och kanel i smeten.
Vet att många äter med keso. Vi brukar ha fullkornsmjöl i smeten. Du kan lägga mixade havregryn i smeten, slänga i chiafrön eller andra frön, kanske något extra ägg i.. ja man kan ju göra nästan vad som helst 😊 annars är ju crêpes ett enkelt sätt att få det matigare.. 👍
Jag brukar byta ut hälften av mjölet mot mandelmjöl. Ibland även dela upp det med hälften fullkornsmjöl/vetemjöl.
Jag brukar mosa i banan och oftast göra amerikanska pannkakor. Sen är de väldigt gott och ha i pumpa med och tycker de blir väldigt matigt. Sen kan man ju även fylla med någon stuvning eller köttfärs och rulla ihop. De är väldigt gott 😊
Jag tycker att amerikanska pannkakor är mer mättande, de är ju lite tjockare. Och man kan blanda i bär i smeten, t ex blåbär eller hallon.