Jag vill verkligen inte verka korkad, men frågar man inget, får man ingenting veta. Jag hade verkligen inga (kännbara) sammandraningar under min förra graviditet. Ja, den där molande mensvärken som jag förknippar med en växande livmoder, men inte starkare än så. Har läst runt lite om sammandragningar, vilket man tydligen kan känna redan från vecka 16, och som inte är något farligt, och inte påverkar livmodertappen, utan bara är livmodern som tränar. Dock undrar jag lite, då jag vid några tillfällen det sista fått mer som ihållande kramper i nedre delan av magen efter att jag ansträngt mig. Senast då jag småsprang med dottern i parken. Det höll i sig hela tiden vi var ute, och så länge jag rörde mig, och gick över när jag kommit hem och satte mig i soffan. Frågar då det ju ändå hände då jag ansträngde mig, är det normalt? Har inte haft några fler känningar efter det och känner ju den lilla där inne också. Är i vecka 18+0 idag.