Kall/varmrökt och gravad? Har till min födelsedag blivit bjuden till en restaurang som bara serverar lax... klart jag kan ta kokt, grillad eller stekt så sett - oroar mig väl mest för buffé med "dåligt" utbud. Vet att man ska välja nyförpackad/nygjord - men hur ny? Kan man räkna med att en restaurang gjort dem samma dag t ex? Och hur förvaras dem där annars? Hmm... är nog bäst att köra säkra kort.
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Den här sidan är bra att kika på om man inte kommer ihåg! http://www.slv.se/sv/grupp1/mat-och-naring/kostrad/gravida/
Undvik laxen om den simmat i Östersjön också! Och sushi kan man äta för att laxen har varit fryst innan den används och skall givetvis vara fräsch ändå.
Va? Får man inte äta gravad längre? Har ju hört att det diskuterats fram och tillbaka om laxsushi och det får man ju äta så länge det är fräsch.
Det så kul, menar jag såklart!
Kör på varmrökt eller ugnsbakad. Det är säkert och jättegott! Grattis och ha drmet så kul!