Jag brukar inte haka upp mig på småsaker, men nu tänker jag på detta så mkt att jag måste ha svar! De som säger att de fick reda på att de var gravida i v. 2 eller v. 3 - hur gör man? Framförallt nyfiken på hur man säkert VET i v. 2... Enligt allt jag lärt mig så möter ägget och spermien varandra i v. 2. Sen vandrar det befruktade ägget ner genom äggledaren. Ägget utsöndrar inget, allt som händer är att det delar sig "inuti" ägget. Det borde alltså vara totalt omöjligt att veta att man är gravid. Gissa, inbilla sig eller hoppas på att man är gravid, är en annan sak för mig - men det jag undrar är ni som VET. Det är inte heller möjligt att undersöka via UL eller liknande såhär tidigt. V. 3, nu planterar ägget in sig i livmodern. De första dagarna sker inget utbyte = det borde vara omöjligt att VETA att man är gravid. Men de sista dagarna i v. 3 (precis innan beräknad mens i v. 4) kan man börja få gravidsymptom. Det är dock ovanligt att man kan skilja dessa från kroppens sätt att förbereda sig för mens. Vad jag hört så är det vanligast att man kan känna illamående och liknande från v. 5-6.   Jag är så nyfiken på hur man kan veta så tidigt! Har jag missat någon innovation som tydliggör detta? Eller är det så att man TROR till mitten/slutet på v. 3 och sedan testar?   Och nej, det är inget aprilskämt... Jag har tänkt på detta väldigt länge, det blir vanligare och vanligare här (tycker jag) att man VET så extremt tidigt. Fast det känns iofs lika vanligt att man läser om test som tas så tidigt att de ej ger utslag...