Jag tror min svärmor är narcissist

jag har varit tillsammans med mitt barns pappa i närmre 10 år och för att ni alla ska förstå min sits får jag dra En del av det hela lite kort. min sambos mamma har i alla tider varit van vid att hon får bestämma och styra över alla hennes barn (2 söner och 1 dotter). hennes dotter bröt med henne när hon fyllde 18 (är nu 22) pga det beteendet jag nu är påväg att förklara.
jag märkte tidigt att min killes mamma var van vid att alla gjort som hon sagt, hade man andra planer har det alltid bara varit att skita i dom och stå i givakt och det har alltid varit så, min kille har inte sett detta beteende tidigare och gör det inte alla gånger än idag men han ser det mer och mer nu när vi själva har fått barn och vi såklart lever ett eget liv med semesterplaner och resor som en familj på tre.
och hans mamma kan från ingenstans bli sur och bitter och ska ge honom dåligt samvete för allt hela tiden , hon älskar att förstöra för andra och njuter när hon kan förstöra och döda en hel stämning i ett rum. Behagar det inte henne så ska ingen annan heller behagas.




exempelvis, min killes pappa och hans nya fru har en stuga på kusten som vi tänkte åka till med vår lilla son (3h med bil enkel väg) över helgen fredag-söndag och mysa med dom där. Detta bestämdes för kanske 1 vecka sedan. min killes mamma hade bjudit hem min killes bror och hans sambo på middag på fredagen och frågade också oss om vi ville komma, detta trots att hon vet att vi åker till stugan på fredag till min svärfar (som hon avskyr) och hans nya fru. Vi säger då i början av veckan att vi har andra planer och därför inte kan komma. då försöker hon först säga att hon tycker att vi kan komma hem på lördag och bara åka till stugan över dagen, sen hittar hon på att hon också tänkt ha en ”morsdag middag” på söndagen (1 vecka innan morsdag) och en massa grejer. Men jag och killen står på oss och säger att det blir tajt att hinna med och att det blir alldeles för jobbigt för både oss men också för vår lilla son som ännu bara är 5 månader gammal att åka bilen så mycket fram o tillbaka. hon skickar då ett sms som skulle se ut som ett felskick som lyder ”hej barn! Det blir ingen middag hemma hos mig på fredag eller söndag **** och (vårt barns namn)fick tydligen inte umgås med oss ”. Jag trodde inte mina ögon när jag såg smset hon försökte få det till o se ut som att det prejat som står ivägen för att min kille o bort barn inte får träffa dom ? och sen följt av ”oj skickade fel det skulle till (killens bror och tjej”. Varpå jag direkt skickar ett sms till min killes brors tjej och frågar ”hej ska ni till ”svärmor” på fredag?” -”ja det ska vi kommer ni oxå?”



hon skrev alltså ett ”fel meddelande” till min kille med flit för att ge honom dåligt samvete för att han åker och gör något med sin familj hos sin pappa i hans pappas stuga över helgen. Som en barnunge beter hon sig. detta är bara en av en miljon grejer hon gör hela tiden. Men som ni förstår är det sjukt energislukande att konstant behöva handskas med det här varje gång man ska hitta på något eller har andra planer än att följa hennes planer. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra och jag blir så sjukt ledsen och frustrerad över att mitt barns pappa alltid ska behöva ha dåligt samvete om han planerat något annat än att va med sin mamma. att säga till henne hjälper inte för hon tycker aldrig att hon ger dåligt samvete eller beter sig fel.




hur hanterar man en person som har svårt att förstå att hennes barn har växt upp och klippt navelstränge samt har ett liv med eget barn och sambo? Hjälp
3 svar