Hej, Är gravid i v. 30 och jag och sambon är överens om allt förutom en sak, efternamn. Jag har ett ovanligt efternamn (ca. 200 personer som heter det, alla är släkt) och sambon har ett vanligt efternamn (ca. 20.000 personer som heter det). Nästan alla i hans släkt har valt bort namnet så det finns inga kusiner (varken sambons eller det kommande barnets) som heter det och endast sambons pappa och syster har kvar namnet. Jag har inget krav på min sambo att han vid eventuellt giftemål skulle byta bort sitt namn, däremot är det viktigt för mig att vår son får mitt efternamn. Till historien hör att jag är ensambarn och har alltså inga syskon som kan föra efternamnet vidare. Vi har lyckats komma så långt i diskussionen att det nu står mellan mitt efternamn och dubbelt efternamn, men jag tycker att det blir så långt med båda, då mitt efternamn har 7 bokstäver och sambons 9 bokstäver. Känner mig samtidigt egoistisk då han accepterat att mitt efternamn ska vara med men jag inte kan acceptera hans. Hjälp mig, finns det några argument jag inte tänkt på? När vi pratade med sambons mamma om detta så tyckte hon att han också skulle ta mitt namn, så han är verkligen inte pressad från familjen.