Hej! Ska nu förklara något som jag själv letat som en galning efter på google utan något direkt resultat eller svar... detta är INTE halsbränna eller sura uppstötningar. Har haft väldigt svårt att förklara det här, men det här har jag kommit fram till: det börjat med att man känner att någonting tar sig uppåt mot halsen (känns som när man svalt en alldeles för stor tugga som fastnar påvägen ner, men den här går UPP istället). Sedan kommer krampen.. det känns som djävulens hand (förstår att det låter löjligt, men det är verkligen det jag ser framför mig) som greppar tag i min strupe och klämmer åt samtidigt som den vrider om hela strupen! I detta sprider sig spänningar till nacken så starkt att det även sprider sig vidare upp i huvudet (tinningarna och uppåt). Detta sitter i några sekunder varje gång det händer. Och det händer enbart efter jag ätit. Det beror lite på Vad jag äter.. äter jag något i en mörk smak, som t.ex. kola så sätter det igång direkt. Men äter jag t.ex. kvarg så kan det komma igång 4-5timmar senare. Nu i slutet av graviditeten har det bara blivit värre, och idag upplevde jag även att det gick ner i ryggen när krampen drog tag i mig som värst. Ska tillägga att jag inte kan vara stilla när detta händer då det gör så fruktansvärt ont. Har pga detta inte kunnat sova ordentligt då jag kan vara helt utmattande sovtrött redan vid 20 på kvällen, men måste vänta ut kramperna som oftast släpper vid 2-3 på natten innan jag kan sova (sittandes) och lägga mig ner först vid 5 på morgonen... Finns det någon som känner igen sig? Vet vad det kan vara? En läkare på fl sa till mig att detta inte har med graviditeten att göra, men jag har då aldrig varit med om något liknande tidigare och det har varit Varje Dag nu i flera månader då jag varit gravid....