Jag har sedan starten av graviditeten legat lite lågt i hb-värde och därför ätit järntillskott sedan start. Vecka 25 togs nytt prov och jag låg då fortfarande lågt (116). Skulle då öka järntillskottet till att äta varje dag. Under besök hos bm i v.29 frågade jag om nytt prov, för att se om det vänt. Fick då svaret att man inte tar något nytt förrens v.37, även om jag legat lågt. Är nu i v.33 och sökte mvc idag för provtagning, efter att jag senaste veckorna varit extremt trött och yrslig. Visade sig då att jag ligger på tok för lågt (nu 105). Det var en undersköterska som tog proverna så fick inte träffa bm. Är det någon här som har erfarenhet av att haft ett så pass lågt hb-värde under graviditet? Något tips för att öka det snabbt?! Blev supernojig när jag googlade och insåg att gränsen för anemi för gravida ligger på 110, alltså är jag lägre än det. Känns inte som jag får någon vägledning från min mvc, ska jag liksom gå nu utan vidare info fram tills nästa besök med bm.. känns jättekonstigt. Har lågt liggande moderkaka i franvägg, med risk för att behöva kejsarsnitt. Då är det ju verkligen inte bra med för låga järnvärden.