Min dotter har plötsligt börjat matkrångla. Hon äter bara en sak från tallriken, typ majs. Man har ju hört att många barn inte gillar ihopblandad mat men vi har ju alltid ätit så innan. Ris och kikärts- och blomkålsgryta, gräddig pasta med massa olika grönsaker i, lasagne, ris och chili sin carne… Jag vet inte vad jag ska servera om det nu är det, att hon vill ha maten separerad liksom. Hon äter kött på förskolan men vegetariskt hemma, ibland gör jag typ köttbulllar hemma med för att jag känner mig stressad över att hon inte ska äta annars. Men hon kan ju inte bara få köttbullar eller pannkakor varje dag. Och vi vill ju inte äta så. Ska man ge efter för den där selektiva grejen och laga specialmat, eller ska man fortsätta laga sån mat som vi brukar äta? Tycker det är svårt och vill inte ha en negativ matsituation här hemma. Tips, någon? Kan det vara en fas? Varför kom det så plötsligt?