Vad använder ni för bordsmargarin och vad är egentligen mest hälsosamt? Och vad använder ni för matfett i matlagning?
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Vad använder ni för bordsmargarin och vad är egentligen mest hälsosamt? Och vad använder ni för matfett i matlagning?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Vi kör på Bregott ekologisk och ekologiskt smör samt eko oliv/raps olja :)
Grönt Bregott på mackan och steker i äkta smör eller olja. Finns inte på världskartan att använda Lätta/margarin eller sån skit!
Här använda bara riktigt smör eller olivolja. Margarin får inte komma innan för dörren :)
Bregott och äkta smör använder vi hemma! Utan en mängder massa konstiga tillsatser och e nummer!
Bregott och det som heter smör är nyttigast då de är rena fetter, inget tillsatt som det är i samtliga lätta eller light produkter. Utan naturligt och nyttigt fett som kroppen behöver, givetvis olivolja, rapsolja och majsolja är också nyttigt :) Skippa lätta och lightprodukter är mitt tips!
Vi har lätta som bordsmargarin och flytande milda till matlagning.
Bregott (oftast) till mackor, och steker i äkta smör, eller milda culiness.. De tkr jag är godast, o så är det väll mer hälsosamt för både oss och miljön. :) gillar inte smaken utav lätta och de där andra..
Bregott på mackan & steker i ekologisk olivolja eller smör. Efter ha sett hur det de framställer magariner som lätta, becel osv så kommer jag aldrig äta det igen!
Vi gör eget bordsmargarin hemma. Olja vatten och smör. Sen kryddar vi de med örter eller annat som vi känner för. Mkt godare och kan rekommenderas :)
Bregott eko och steker i eko rapsolja eller smör. Så lite "låtsasprodukter" som möjligt försöker vi sikta på :) använder alltid olivolja om vi inte ska hetta upp den.
http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko
Bregott ekologiskt använder vi (utom mjölkfria barnet som använder Becel lätt, bara pga smaken- tydligen godast av de mjölkfria varianterna. Vi vill egentligen inte ha något med palmolja i...) I matlagningen blir det oftast rapsolja, ibland olivolja, ännu mer sällan Milda culinesse (godast av mjölkfria varianterna av "smör"). Förut använde vi riktigt smör. Hälsosammast är så svårt att svara på: olja är på många sätt bättre för kroppen, ekologiskt är bäst för miljön = hälsosamt i ett väldigt långt perspektiv, palmolja bidrar till skövling av regnskog, långa transporter bidrar till utsläpp som är ohälsosamma (kokos odlas ju tex inte i Sverige, så kokosoljor/fetter måste transporteras långt), mjölkprodukter bidrar till öppna landskap och mer utsläpp av växthusgaser dvs både + och - Så det är + och - med allt, men vi försöker att undvika de värsta fällorna. Vi försöker även följa naturskyddsföreningens uppmaning att undvika de 5 värsta fällorna i matbutiken.