Som rubriken lyder, min mamma vill inte vaccinera sig mot covid, trots att hon är i riskgrupp. Till saken hör att jag och min sambo bestämde oss ganska tidigt att om man inte är vaccinerad får man inte träffa barnet när det är fött, något vi meddelade båda vara mödrar då ingen av dem ville vaccinera sig i höstas. Nu är det mindre än två veckor till BF och sambons mamma är fullvaccinerad sen länge men min mamma vill verkligen inte. Hon är rädd för biverkningar och det har inte spelat någon roll vad jag har sagt eller hur jag har närmat mig ämnet... Jag mår så otroligt dåligt av det hela, gråter jättemycket (säkert hjälpt av hormoner men ändå) och känner mig helt förkrossad när jag egentligen vill fokusera helt på bebisen som snart är här. Mår också dåligt av att göra min mamma ledsen men samtidigt så vill jag inte backa på våra principer för att göra henne glad... Det verkar ju som att det är mildare nu men känns ändå som en onödig risk med ett litet barn och man vet ju ännu inte riktigt hur länge man kan ha postcovid (känner en som fick covid i början av 2020 som ännu inte är riktigt tillfrisknad t.ex.). Min sambo är dessutom ännu mer försiktig än vad jag är, ibland säger han att var det bara upp till honom så skulle inte hon få träffa vårt barn förrän antingen hon eller barnet är vaccinerat, vilket ju säkerligen kan dröja länge om det fortsätter som det ser ut nu... Själv vet jag inte riktigt. Jag vill inte heller att hon ska träffa barnet som det ser ut just nu men jag vet inte hur länge jag tycker vi ska hålla på det. Känner mig som att jag är fast i mitten, vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska hantera situationen. Är det någon som varit i liknande situation? Eller som har tips på hur man kan försöka hantera allt det här känslomässigt?