Gravid i vecka 14 här och jobbar inom hemtjänsten. Jag har jobbat hela graviditeten trots att jag vissa dagar mått illa och vissa dagar varit väldigt trött. Nu är det som så att jag har några väldigt tunga brukare och varje gång jag fått hjälpa de så får jag sammandragningar eller en molande värk i nedre delen av magen. Varannan helg har jag pass där jag jobbar från 7:00 till 22:00 med 3h rast emellan. Och dagen efter börjar 7:00 igen och slutar 16:00.. Jag har känt mig så extremt trött och utmattad. Vi har för många brukare för att klara av alla pass i tid, detta har resulterat i att jag många gånger inte fått min rast eller fått kortare rast. Dessutom är jag jämnt stressad och får ont i magen och sura uppstötningar.. Jag mår helt enkelt inte bra. Imorgon ska jag ha lönesamtal och funderar på att berätta för min chef. Frågan här är, berättar jag före eller efter lönesamtalet? Är rädd att det ska påverka min lönehöjning.. Den andra frågan är, har jag rätt att säga till om 7-22 passen, att de ska kortas ner? Vad har man för rättigheter och skyldigheter som gravid kvinna? Hur hade ni gjort? Eftersom det här är första barnet så försöker jag lära mig så mycket jag kan så snälla döm inte🙏🏽