Hej, jag är i vecka 5 just nu, första graviditeten. Jag kollade upp om det var okej att äta kebab, såg många som hade ätit det under deras graviditeter utan problem. Frågade en bekant mamma och när hon sökte på det (på engelska, om det gör något skillnad) och då fick hon fram att man skulle undvika det. Jag frågade även personalen om de värmer upp maten till minst 70 grader vilket han sa att ja det måste vi göra. Kan man lita på det annars, hur stor är risken att jag kan ha fått i mig listeria eller toxoplasma? Det verkar vara ett fräscht ställe iallafall.
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Har aldrig ens reflekterat över att kebab skulle kunna vara ett problem som gravid. Har aldrig hört talas om det iallafall. Och jag har ätit det som gravid flera ggr.
Följ rekommendationerna på livsmedelsverket. Jag åt kebab MÅNGA gånger under min graviditet utan bekymmer.
Jag rekommenderar att du läser på livsmedelsverkets råd för gravida. Hade jag lyssnat på all skrämselpropaganda när jag var gravid hade jag svultit ihjäl! Sedan måste man ha lite sunt förnuft och kolla att maten är fräsch men det gör jag även som icke-gravid.
Ja det är bara att äta, jag åt det ofta när jag var gravid