Jag har en fråga.. jag bor i Östergötland och har fått beviljat kejsarsnitt pga extremt förlossningsrädsla och kronisk värk. Trots detta säger läkaren att skulle förlossningen starta innan utsatt datum, oavsett 4 veckor innan eller 24 timmar innan så måste jag föda vaginalt. Jag måste ju till nästa möte planera för hur jag vill att en vaginal förlossning ska gå till så jag kan känna mig ”trygg”. Saken är ju den att trygg kommer jag ALDRIG känna mig, där av varför jag vill ha planerar KS. Kan de verkligen tvinga mig föda vaginalt när jag både läst och hört att på andra ställen får man ringa in och göra ett inte så ”akut-snitt” istället? Varför inte i Östergötland?! Någon som vet vad som gäller och vad jag kan säga till läkaren kring detta? Känns fel att bevilja ett planerat snitt om man sedan ändå inte får det?