Alla säger att det är så himla gott så nu tänkte vi prova till helgen. Så, vad ska jag handla? Och hur gör man? Hur äter ni detta? :)
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Alla säger att det är så himla gott så nu tänkte vi prova till helgen. Så, vad ska jag handla? Och hur gör man? Hur äter ni detta? :)
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Måste man ha stekgryta eller lergryta till det? :(
Åh ryggbiff. Vad sugen jag blev på det... Smarrrr! ;)
Oj ja ni fick nog nåt måndagsexemplar.. :/ För det här smälte i munnen och smakade bbq. Vi gjorde inte på grillen iofs. :)
Ca 2 kg fläskkarré står i ugnen i lergrytan på 120 grader, jag stått i 4 timmar nu. Får nog stå 2 till. :) Skulle man höja värmen lite sista timmen eller vad sa ni? 120 grader nu! :) Mmm vad de luktar gott :)
Tack för alla era tips!! :) Ska åka och handla i eftermiddag! :)
Vi brukar ha ugnen på mellan 80 och 100 grader i närmare 8h så oftast kör vi in den tidigt på morgonen eller över natten. Vi använder våran järngryta och har mkt lök och vitlök i med öl å bbqsås och chili har vi i ibland. Färska örter är gott med
150 grader i ca 5 timmar :)
Vi ska ha det ikväll! Jag brukar ha det i ugnen på 125-150 grader i ca 3-5 Tim. Köttet ska gå sönder när du delar den, som trådar!
vi gjorde på fransyska. in i ungnen på 125 grader. Vår fransyska var 1.6kg och tog ca 6 timmar. varav sista timman på 150grader. Innan vi körde in den i ungnen fick den ligga 2 timmar i marinad. Marinaden vi körde på var Caj P vitlök blandat med en texas honey glaze o en liten tesked sambal oelek. Kan varmt rekomenderas. Vi gjorde den i en gjutjärnsgryta med lock i ungnen. Viktigt att den står med lock i ungnen vad för gryta eller form du använder. :) lycka till!
Hur många grader på ugnen och hur länge? :) Kan man köra i lergrytan tro?
många äter det som tacos eller i hamburgarbröd. vi har ätit det med twice baked potatoes eller potatisgratäng :)
fläskkarré i bit, vitlöksklyftor och skivad gul lök lägger du ner i en ugnsgryta, sen häller du bbq sås över så det täcker. jag köper alltid färdig bbq sås :)