Hej! Jag är i vecka 36 och har sedan vecka 32 vid ungefär 4 tillfällen haft ordentliga värkar. Jag menar alltså att jag fått värkar som gjort riktigt ont i både ländrygg, sidor och ljumskar och kommit regelbundet med 3 minuters mellanrum, och detta har då varat i ungefär 3 timmar för att sedan minska och försvinna. 3 av 4 gånger har det börjat efter samlag. (Har haft mycket sammandragningar under graviditeten, men inga smärtsamma på det här viset) Första gången ringde jag självklart till förlossningen då det stämmer in på vad de flesta beskriver som att förlossningen började. Hon bad mig vila och avvakta några timmar, och ifall det inte gick över skulle jag ringa tillbaka. Som tur var gjorde det ju det efter åtminstone tre timmar. Senaste gången, kanske fem dagar sen, gjorde det inte bara ont utan riktigt ont! Men nu har jag nästan "vant" mig haha. Nu undrar jag om jag kan "råka" sätta igång förlossningen om jag har samlag? Undrar även om jag bör vara mer beredd på att förlossningen kan starta tidigt? Nästa gång kanske värkarna inte slutar 😮