Redan i början av graviditeten upplevde jag att jag fick en stor kula på en gång (omföderska) och i vecka 28+1 när min BM började ta måttet hamnade det på hela 7cm över vad en normal graviditet´i den veckan skulle ligga på. Vid mätningen efter (i vecka 31+1) nådde måttet 35cm vilket faktiskt motsvarar en fullgången graviditet enligt normalkurvan. Därefter blev jag skickar på tillväxtultraljud, inget konstigt uppfattades där utom att grabben i magen var stor som om jag hade gått 2-3 veckor längre än vad jag då hade. 14% större, inget märkvärdigt egentligen, inom ramen liksom. Jag skulle inte oroa mig, han följde en egen kurva om än en hög sådan - jag skulle bara komma tillbaka om kurvan plötsligt skjuter i höjd rakt upp och avviker från sin egen så att säga. Nu är jag i vecka 35+2, SF-måttet låg på 39cm igår och nu pekar det alltså rakt uppåt som dom varnade för på tillväxtultraljudet senast, skrämmande rakt om man frågar mig. Jag hade en brutal förlossning med min första och jag var redan lite skrämd inför en andra förlossning innan måtten började skena. Nu har jag fått en tid för ännu ett tillväxtultraljud i nästa vecka och min barnmorska var inte direkt lugnande under mötet igår.. Så jag tänkte höra om någon varit med om något liknande (det har ju säkert..någon? väl?) och om denne någon kan skänka lite information om vad som skulle kunna vänta. Ska jag föda en hel häst? Är det vanligt att mängden fostervatten ökar radikalt såhär på slutspurten? Är ungen sjuk? Kan dom ha missat en unge och det kanske ligger två där inne trots TRE ultraljud totalt hittills? Kan jag möjligtvis vara längre gången än vad jag är trots de där ultraljuden? ....Hur slutade det för er andra med enorma SF-mått? Jag tror bara jag behöver lite vettig information, inga gissningar tack. Egna erfarenheter vore skönt att höra.. om ni har.