När mitt vatten hade gått mitt i natten och jag där efter haft värkar i över 20 timmar las jag in på förlossningen. Inte för att jag var speciellt öppen, utan för att kunna få morfin, sömntablett och andra smärtstillande för att jag skulle kunna sova en stund och sedan orka med en förlossning. Nu till min fråga.. När man har proppat en patient med värkar full med smärtstillande samt sömnmedel, borde man inte då någon gång under nattens lopp kolla till den? Efter att jag fått detta såg jag nämligen inte någon på hela natten och på morgonen vaknade jag utav en sån otrolig smärta att jag ringde efter personalen. Då sattes ett CTG och bara någon minut efter fylldes rummet av människor och ett urakut kejsarsnitt gjordes då min pojk någon gång under natten/morgonen inte klarade av värkarna längre och fick syrebrist. Jag är fullt medveten om att barnmorskor, sjuksköterskor och läkare går på knäna, men det som skrämmer mig är att om jag inte hade vaknat och ringt på klockan så hade mest troligt vår son inte varit med oss här idag. Vi är så otroligt glada över att han faktiskt är det, men oron om att det blivit en permanent skada kommer nog aldrig riktigt att släppa. Många har även sagt till oss att göra en anmälan mot sjukhuset ifall det skulle bli några men för vår pojk, hur hade ni gjort?