Skorv som inte försvinner trots olika behandlingar - skorv i pannan

Hej, min son har sedan han var två veckor kämpat med mycket skorv i hårbotten och pannan. Han föddes med mycket hår och har desto mer idag. Han är nu 13 veckor.



Inledningsvis valde vi att behandla då det luktade ganska mycket. Lukten har försvunnit och en del av skorven också, men mycket är väldigt återkommande, framförallt på pannan och vissa delar av hårbottnen.



1. Mild babyolja - tog bort för dagen, men varje ny dag kom det tillbaka ganska mycket.



2. KidsClin Skorv - fungerade fint de första dagarna, men sedan kom det tillbaka väldigt mycket för varje ny dag av behandlingen som varade i ca fyra veckor.



3. Borago - fungerade väldigt bra de första dagarna, men sedan kom det likaså tillbaka väldigt mycket för varje ny dag av behandlingen som varade i åtta dagar, framförallt på pannan som är ganska torr och skorvig.



Nu ska jag ta en paus för lillens skull och endast smörja in pannan med babyolja och ta bort det nödvändigaste och smörja in.



Har någon upplevt samma? Vad kan man göra om det bara fortsätter och framförallt - hur kan jag ta hand om pannan på bästa sätt för att minska förhårdnader och torrhet av skorven?
4 svar