Jag kände i går kväll att en svampinfektion är på g och ja i morse klia de och sved och ja har haft de förut så jag vet precis hur de känns. Jag är ju gravid så de är ju inte jätte ovanligt med de. men ja va till apoteket i dag och fick canesten som va bättre för gravida tydligen ( ja hae ett annat förut kommer ja ihåg) Men när jag läser på förpackningen står de Canesten kan användas, men vaginalkräm bör undvikas. Under graviditet är vaginaltabletter att föredra, eftersom de kan föras in med fingrarna utan att använda applikator. Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel. NU till min fråga. får jag inte använda krämen utanpå vid öppningen eller menar dom inuti?! jaag ska ju liksom ta en tablett men eftersom de står på användningen att man ska smörja öppningen i ca 1-2 veckor till besvären försvinner. jag blir bara försvirrad och jag ringde till 1177 för att ta reda på vad som vaa rätt o fel och ja läste för sköterskan vad de stod och då blev han också förvirrad och sa ja du får ringa din barnmorska på måndag. men ja har ju besvär nuu!! men när ja läser på internet står de att de går bra att använda både tabletten o krämen ska man använda runt i kring utanpå. men när ja läser på förpackningen så tolkar ja de att man inte får använda krämen överhuvutaget hur ska då svampinfektionen försvinna ?! ska en tablett hjälpa bara?! och ja tänker att ja skulle väl inte få dennna receptfrialäkermedlet av apoteket om man inte fick använda de?! eller så är de bara ja som inte förstår