Hej. Nu blir detta ett långt inlägg, så jag hoppas ni orkar läsa. Jag är just nu gravid i vecka 10 och har haft sån ångest sen jag fick plus på stickan för ca 6 veckor sen pga att min sambo absolut inte vill ha detta barn. Min livssituation är inte den bästa, lider av diagnoser, har inget jobb, ingen inkomst what so ever och sitter hos kronofogden för att jag inte kan betala någonting. Min sambo har betalat för mig nu i 1,5 år, och han känner inte att han orkar betala för mig mer, och framförallt inte om vi ska ha ett barn på detta.. Därför är det enda han kan se att göra en abort vilket jag inte tror att jag kommer att klara av psykiskt. Han tvingar mig att ringa abortmottagningen för att boka tid "bara för att, så att jag har en tid innan vecka 12" i och med att det kommer bli både psykiskt och fysiskt påfrestande om jag ska göra abort efter vecka 12 då jag fått höra av läkare att man ist för skrapning får föda ut fostret nu när Corona har infallit.. Väljer jag att behålla blir jag ensam och han tycker jag är egoistiskt som tvingar honom att bli pappa till ett oönskat barn. Han påstår att det bara är mitt eget fel som blev gravid, men.. Han var medveten om att jag inte åt p-piller och ändå valde han att ha sex utan kondom eller annat skydd, så han är ju också delaktig till att detta hände, eller? Vad ska jag göra? Är rädd att jag kommer göra aborten för hans skull och förstöra för mig själv, är rädd att bli ensam, är rädd att jag inte kommer ha någonstans att bo, är rädd över att inte kunna avbelastas då mina föräldrar bor 4h bort, är rädd att allt kommer gå åt skogen.. Börjar nästan bli rädd för min egen pojkvän, trots att han inte är aggressiv av sig.. Snälla, hjälp!