Jag ska om 1 1/2v göra mitt första ultraljud, ser verkligen fram emot de! Har i 8 år väntat på detta :-) Fick härom dagen veta av min väninna som har BF imorgon att Ul i v32 ska eller har redan försvunnit!! Jag blev så förvånad, vad är de för trams? Min väninna fick sitt Ul i v32 och fick då veta att pojken va väldigt liten och behövde då ha extra tillsyner. Samma gäller en annan väninna där barnet va stort ( 5,5kg ) det blev oxå extra tillsyner. Jag känner mig inte alls bekväm med att det ska försvinna. De 2 Ul man får/fick va de tillfällen där man kan få se så allt är bra, stilla oron osv. Och framförallt att i så tidigt stadie som möjligt se om ngt är fel. Jag går varje dag och oroar mig, efter att äntligen vänta barn efter 8års ofrivillig barnlöshet, där vi gått mellan hopp och förtvivlan i daglig basis, tagit sprutor, nässpray, piller och allt vad IVF/ICSI innebär, rädslan att ngt ska hända ( nått som hade kunnat upptäckas via ul )och att vi återigen måste gå igenom allt. Hur känner ni andra? Oavsett hur ni blivit gravida? Tittar man på andra länder, ex Tyskland så gör man Ul varje gång du är hos bm.